İKÇÜ’lü gençlerden Erasmus’a yoğun ilgi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2017-2018 akademik yılı Erasmus Hareketliliği başvurularıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Koordinatörlük yetkilisi Sebla Kağnıcı, öğrencilere Erasmus’dan kimlerin faydalanacağına ilişkin bir sunum yaptı.

2016-2017 akademik yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği ile 2017-2018 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği hakkında açıklamalarda bulunan Kağnıcı, “Öğrenciler belirtilen minimum akademik başarı ve dil puanını elde ettikten sonra kontenjan dâhilinde, bölüm bazında sıralamaya girerek; yurtdışında öğrenim görme veya staj yapma fırsatına sahip oluyor. Öğrenim Hareketliliği anlaşmalı olduğumuz üniversiteler ile gerçekleşebilirken, Staj Hareketliliği öğrencinin bölümü ile ilgili herhangi bir kurum veya kuruluşta gerçekleşebilmektedir. Öğrencilerimize yurtdışı deneyimi kazandırmak, kurumlararası ikili ilişkileri güçlendirmek ve nitelikli bireyler yetiştirmek programın amaçları arasındadır.” diye konuştu.

Toplantıda başvurular için son tarihin 23 Mart 2017 olduğu da hatırlatıldı.