Rektör Prof.Dr. Akhan’dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

TBMM’nin açılışının 97 yıl dönümünde, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Rektör Prof.Dr. Galip Akhan,  geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sinin günümüz çocuklarının omuzlarında ebediyete taşınacağını ifade etti.

Rektör Prof.Dr. Galip Akhan mesajında şunları kaydetti:

“TBMM’nin açılması, milletimizi aydınlığa çıkaran süreçteki çok önemli bir kilometre taşıdır. Meclisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşını yürütmüş, Cumhuriyet’i kurmuştur. Yine Atatürk’ün anlatımıyla TBMM, ‘Türk milletinin asırlar süren aramalarının özeti ve onun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsali’ olmuştur.  Kısaca,  ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin’ dir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan tek çocuk bayramıdır.  Bu bayram vesilesiyle dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelleri atılmıştır.

Sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren çocuklar, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlığımızdır. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuklarımızın ve gençlerimizin korkusuz bir dünyada, kardeşçe, kaygılardan uzak bir yaşam sürmeleri, çağdaş yaşamın tüm olanaklarından yararlanmaları, haklarının korunması ve sorunlarına çözüm üretilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur.

23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.

İnanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, şükran ve saygı duygularımızla anarken; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarını diliyorum."

Prof.Dr. Galip AKHAN