Rektör Prof. Dr. Akhan’dan  Şehitleri Anma Günü Mesajı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü  sebebiyle mesaj yayınladı. Prof. Dr. Akhan mesajında şunları kaydetti:

“20. yüzyılın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin ve Şehitleri Anma Gününün yıl dönümünü idrak etmekteyiz.

Ecdadımız, tarihler boyunca nice kahramanlıklara imza atmıştır. İşte bunlardan biri de Çanakkale destanıdır. Vatan ve bayrak milletimiz için namustur.

İşte bu düsturu kendisine yaşam gayesi edinen ecdadımızın, gayretler üstü bir mücadeleyle Çanakkale’de elde ettiği zafer bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun en iyi örneğidir.

Çanakkale'de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kendini göstermiş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nın da zaferle sonuçlanmasının yolunu açmıştır.

Çanakkale’de, Anafartalar'da, Kilitbahir'de, Türkiye'nin 81 vilayetinde, hatta kardeş ülkelerinden gelen "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımız ve onların yanında yatan, yaşamlarının baharında toprağa gömülen yüzbinlerce insan; savaşların kötü sonuçlarını, barış ve dostluğun dünya için ne kadar gerekli olduğunu tüm insanlığa haykırmaktadır.

Bugün bize düşen görev kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmektir.

Bütünlüğümüze zarar verecek söylem ve eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Devlet yapımıza saldıranlar, ortak tarihsel ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine ayrılıklar yaratmaya çalışanlar tarihin tozlu kara sayfalarında kaybolacaklardır. Bizler, şehitlerimize verdiğimiz şeref sözünün her zaman arkasında durarak tüm güçlüklerin üstesinden geleceğiz.

Gerçekleştirdikleri zaferle dünya tarihine ismini altın harflerle yazdırmış olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Yakınlarını topraklarımıza emanet eden şehit ve gazi yakınlarına da en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

Prof. Dr. Galip AKHAN