Rektör Prof. Dr. AKHAN'dan, Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip AKHAN, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. AKHAN mesajında şu ifadelere yer verdi;

Hayatlarını “yaşatmak” üzerine kuran sağlıkçılar, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olan 14 Mart’ı “Sağlık Haftası” kapsamında kutluyor. İnsanı yaşatmayı, acısını azaltmayı,  daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen bu kutsal mesleğin mensupları,  insanüstü gayretleriyle bizler için birer gurur kaynağıdır.

Türk tıbbı, tarihimizde yetiştirdiği tıp âlimlerinin izinde  gelişimini günümüzde de sürdürmekte, en son buluş ve teknolojiler, üniversitelerimiz başta olmak üzere, sağlık kuruluşlarında başarıyla uygulanmaktadır. Bilim adamlarımızın ve doktorlarımızın, yurdumuzda olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarla tıp bilimine katkıda bulunmaları, önemli araştırma ve buluşlarda imzalarının olması ülkemizin saygınlığını artırmaktadır.

Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceği bilinciyle, sağlık sektörü çalışanlarına sevgi ve şükranlarımı sunar, Tıp Bayramlarını kutlar, tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim.”

Prof. Dr. Galip AKHAN