2016-2017 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERSE KAYIT İŞLEMLERİ

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kayıt yenileme / derse kayıt işlemleri (Diş Hekimliği Fakültesi hariç) 06-10 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Sistem, 06 Şubat 2017 Pazartesi günü saat 11:00'da açılacaktır.

Öğrenciler derslere ubs.ikc.edu.tr/ adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak interaktif kayıt yapacaklardır.

Ders kaydı işlemlerinde öğrenciler öncelikle başarısız oldukları dersi/dersleri almak zorundadır. Bunun için ders kaydı yapmadan önce not döküm belgenizden (transkript) ders durumunuzu mutlaka inceleyiniz.

Ara sınıf öğrencileri için Biriminize ait yönergelerde ortalama şartına bağlı olarak üst yarıyıldan ders alma/alamama durumlarına yönelik hükümler bulunmaktadır. Bunun için Üniversitemiz web sayfasının yönergeler kısmından biriminize ait yönergeyi dikkatlice okumanız yararınıza olacaktır.

Ders Kayıt işlemleriniz Danışmanınız tarafından onaylandıktan sonra tamamlanacaktır. Ancak katkı payı veya öğrenim ücreti borcunuzun bulunması durumunda üzerinizdeki borç kaldırılmadan seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilmeyecek ve kayıt yenileme işleminiz tamamlanmayacaktır. Ödeme işlemleri ile ilgili aşağıda ayrıntılı bilgi verilmiştir.

Derse kayıt ile ilgili karşılaşılabilecek sorunların biriminiz öğrenci işlerine bildirilmesi yararınıza olacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ / KATKI PAYI ÖDEME (06-15 ŞUBAT 2017)

Tüm öğrenciler, katkı paylarını veya öğrenim ücretlerini 06 - 15 Şubat 2017 tarihleri arasında ders kayıtlarının başlamasına müteakip T.C. Kimlik Numaralarıyla Ziraat Bankasının Türkiye genelindeki tüm şube veya ATM’lerinden yatıracaklardır.

Katkı payı veya öğrenim ücreti borç miktarınız ile borçlandırılma nedeninizi derslerinizi seçtiğiniz anda sistem üzerinde görebilirsiniz. Eğer derslerinizi seçtikten sonra sistemde herhangi bir borç görünmüyorsa ücret ödemenize gerek yoktur.

Katkı payı borcunuz üzerinizden silindikten sonra seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilecek ve onay verildikten sonra kayıt yenileme işleminiz tamamlanacaktır.

Notlar:

1- 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumu öğrencilerinin ücretleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde 9 eşit taksit halinde tahsil edildiğinden ders kayıtlanmaları sırasında ilk üç taksidi ödeyip ödemedikleri baz alınacaktır. İlk üç taksidini yatırmayan veya eksik yatıran öğrencilerin ders kayıtlanmalarına izin verilmeyecektir.

2- 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumu öğrencisi iken ÖSYM tarafından başka bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilip Üniversitemizde özel öğrenci statüsünde öğrenim gören öğrenciler ücretlerini yerleştikleri yükseköğretim kurumuna ödediklerinden dolayı Üniversitemiz tarafından bu yükseköğretim kurumlarından ödeme bilgileri istenmiştir. Bu çerçevede gelen bilgiler sisteme işlenmiş ve ödeme yapan öğrencilerin borçları üzerlerinden kaldırılmıştır. Ancak tüm yükseköğretim kurumlarından bu bilgiler gelmediği için ödeme yapmasına rağmen ders kaydı sırasında üzerinde borç görünen öğrenciler ödeme yaptıklarını kanıtlayan belgeleri öğrenim gördükleri birime teslim etmelidirler. Bu işlem sonucunda ödeme yaptığı anlaşılan özel öğrencilerin borçları üzerlerinden kaldırılacak ve ders kaydı yapmalarına izin verilecektir.